Om korskolen

Cæciliakorene er min korskole for alle sangglade børn i alderen 4-12 år. Korskolen har eksisteret siden oktober 2014.

 

I min undervisning her lægger jeg vægt på at smitte børnene med sangglæde – det er glæden ved at synge, som driver værket. Men det at synge nogle gode sange er ikke nok. Der skal være læring også, ellers giver det ikke mening at komme til kor uge efter uge.

Derfor er princippet indlæring gennem leg hele tiden. Min undervisning har fået prædikater som energifyldt, med tempo og flow, disciplinær og ambitiøs. Børnene når ikke at kede sig i en kortime hos mig.

 

I min undervisning benytter jeg Solfa, ERT og alskens sjove lege der kan fremme musikforståelsen. Jeg arbejder helt fra begyndelsen med at bevidstgøre barnet om musikkens grundbegreber og teorien bagved. Jeg arbejder også fra begyndelsen med a capellasang og solosang således at barnet bliver fortroligt med sin egen stemme. Det er dog ikke sikkert at barnet opdager det undervejs.

 

I mit repertoirevalg er jeg klassisk. Dermed ikke sagt at jeg kun synger klassisk med dem – overhovedet ikke, men klangidealet er klassisk og det afspejles i sangvalget. Det er ikke hos mig man synger ”de nyeste P3-hits”. Dem skal de nok få lært andre steder. Jeg ser det som min fornemme opgave at udvide deres musikalske horisont med sange og klanguniverser, som de ellers ikke ville være stødt på.

 

Der er ikke optagelsesprøve til Cæciliakorene. Til trods for dette er der et højt musikalsk niveau i korene. Stort set alle børn kan lære at synge hvis de har viljen til det. I Cæciliakorene er der et omfavnende musikalsk miljø, hvor den enkelte sanger kan udvikle sit talent i eget tempo.

 

Med et barn i Cæciliakorene har du et barn som glad traller på alle slags sange, lige fra salmer til slagere. Efter noget tid har du også et barn som synger rent og ikke er angst for at høre sin egen stemme.

Synger dit barn i Cæciliakorene gennem flere sæsoner vil du også få et barn med stor musikalsk bevidsthed, evnen til at holde sin egen stemme og finde rundt i en node.

Mange børn er gennem tiden gået fra mine kor til dygtige kor som DRs korskole, Sankt Annæ gymnasium, Det Danske Pigekor, Det Danske Drengekor og Vesterbro Sogns Børne- og Ungdomskor.

Uanset om dit barn har ambitioner om at synge i et dygtigt kor, vinde X-faktor eller bare godt kan lide at synge er Cæciliakorene et godt sted at begynde. Og det musikalske fundament, som bygges i Cæciliakorene kan bruges resten af livet – uanset om man som voksen bliver brusebadssanger, en glad amatør eller musiker på højt plan.